KK #07 - Az osztrák–magyar északi-sarki expedíció

2020. július 06. 22:57 - Stöki

Maradok a magyar vonatkozású témáknál, és jól öltözzetek fel, mert hideg helyre megyünk: Ferenc József-földre, ami az Északi-sark szomszédságában található, és ahova a XIX. században elvetődött egy hajónyi férfi az Osztrák-Magyar Monarchiából. De miért tették ezt, hogyan élték túl a viszontagságokat, és miért lett médiaháború a történetükből? Embed lent, direkt letöltés innen, RSS itt, Itunes itt, Spotify oldal itt, Podomatic oldal itt.

Források:

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://keptelenkronika.blog.hu/api/trackback/id/tr2815986326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Szűcs Gyula- · http://nerdblog.blog.hu/ 2020.07.08. 17:10:02

Király adás - mint mindig! ;)
Osztrák-magyar vonalon érdekes lenne még esetleg a Monarchia ázsiai gyarmata, Tiencsin (eleve belemenni kicsit, miért maradtunk ki ennyire látványosan a gyarmatosításból, mikor elvileg volt tengeri kikötőnk Fiumében...), illetve az a pár év, amikor Ferenc József öccse, Habsburg Miksa volt Mexikó császára!

Aston Kanál 2020.09.03. 17:51:13

Itt mikor lesz uj adas?
süti beállítások módosítása